Kreta mad og vinproduktion, TUI Care Foundation og Kreta som bæredygtig mad producent
Kreta mad og vinproduktion. TUI Care Foundation og organisationen Futouris afsluttede foråret 2020 midt i Corona perioden et projekt, som skal gøre Kreta til et mere bæredygtigt mad rejsemål. Det giver håb også i svære 2022. Vort elskede Grækenland er et opnåeligt rejsemål og nu med en voksende bevidsthed om “sustainability” eller bare bæredygtighed på dansk, måske det ikke det vi drømmer om på stranden, men vi er måske ved at lære vi skal på passe bedre på kloden i disse tider.
TUI skrev i en pressemeddelse:
“Projektet stemmer overens med TUIs strategi om at støtte lokale producenter ved at skabe kontakt mellem dem og turistbranchen.
Oliven og vin spiller en vigtig rolle for Kretas økonomi og er en central del af både kulturen og gastronomien på øen. Dog kan konventionelle dyrkningsmetoder resultere i en række udfordringer, såsom miljøforurening, nedbrydning af jord og lukning af mindre gårde.
For at komme nærmere en bæredygtig løsning på disse problemer blev det treårige bæredygtighedsprojekt “Kreta – første skridt mod en bæredygtig maddestination” startet. Landmænd og lokale fødevareproducenter blev derefter forbundet med interessenter i den lokale turistindustri, for at give feriegæster mulighed for at købe bæredygtigt producerede produkter.
Under projektet blev der produceret over 1,5 millioner liter vin og cirka 119.000 liter olivenolie. Projektteamet undersøger nu, om der kan opnås ligeså imponerende resultater på andre destinationer.”
Læs mere om Grækenland som rejsemål fra Kreta til Santorini
https://www.traveltalk.dk/rejser-til-graekenland/