Paella, som de laver den autentisk i Spanien

Paella, som de kun kan lave den i Spanien

Paella er en spansk specialitet, om nogen ret er. Jo, naturligvis foruden tapas, men det er jo mere en stor gruppering af små lækkerier, og ikke en ret. Paella tager timer at lave og variationerne er utallige. Sjældent en ret får ros for at blande svinekød med rejer og muslinger, men når det gælder Paella, er det meste tilladt, og husk med en parafrase: Rigeligt med hvidvin!

Paella blev international

Paella er blevet en internationalt kendt risret fra Spanien. Du finder den i Fjernøsten, som i Filippinerne, der var spansk besiddelse i mange år, i Mexicansk mad fra enchiladas til tacos. Det er bare spicy og yummy eller i Frankrig, på Sardinien og italiensk mad og Sicilien. Det er en lang liste og cudos til paella for “making it so far”. Paella stammer fra rismarkerne i regionen Valencia på den syd østlige kyst af Spanien. I dag fremstilles paella i alle regioner i Spanien og bruger næsten enhver ingrediens, der passer godt til ris. Gris, okse, skaldyr, fisk. Det hele. Der er lige så mange versioner af paella, som der er kokke.

Her er en afprøvet opskrift og derefter nogle spanske vine, der passer til!

Hvis Paella skal være perfekt, men det er den sjældent selv i Spanien, det er afslappet mad!

For at forberede paella helt perfekt er der tre grundlæggende regler at følge. Men en stor dyb pande er alt nok, og er risene lange og spidse og ikke små, runde og buttede, så er det også så fint! Men det kan være sjovt at vide, hvordan man kan perfektionerer noget man holder af, dog ikke sin ægtefælle!

Brug åben ild: Paella tilberedes bedst over en åben ild, kulgrill eller gas-brænder. Brug en grill i rund kedelstil, f.eks. en Weber Grunden til dette er, så varmen fordeles jævnt, og fordi varmen gradvist skal falde, mens du tilbereder den. For det første skal ilden være meget varm for at brune kødet; så skal det være lavere at simre risene. Hvis du forbereder paella ofte, kan du investere i et Paella -brænder og justerbart stativ, der er specielt designet til madlavning af paella udenfor. De leveres normalt med to-ring eller tre-ring brændere og gør det muligt at justere hver ring separat. Disse brændere tilsluttes en propantank via en slange og regulator. Ok? Det gider jeg heller ikke, men jeg skrev det: Det er for perfektionister.

Paella pande, Spanien
Paella pande, Spanien

Brug en Paella -pande – En traditionel paella -pande er en nødvendighed. Panden kaldes undertiden en paellera, selvom der er en vis uenighed blandt spanierne om brugen af ​​dette ord. Det er en stor, flad, åben rund stålpande med håndtag.

Bomba ris fra Levante

Brug Bomba ris eller mellemkorn størrelse ris. For de bedste resultater skal du bruge bomba sorten ris, som er et næsten rundt riskorn fra Levante (Spaniens østkyst). Hvis bomba ris ikke er tilgængelig, skal du bruge en mellem stor ris fremfor langkornet ris. Både bomba eller mellemkornet ris absorberer meget væske, hvilket gør dem særligt velegnede. Du kan bestille bomba ris fra mange online spanske forhandlere. Check nettet så finder du f.eks. denne leverandør madeinspain.dk

Paella-med den rigtige ris, læs mere i artiklen
Paella-med den rigtige ris, læs mere i artiklen

Ingredienser til Paella

2 fed hvidløg
1 løg
1 gulerod
½ bundt frisk alm. persille (15 g)
70 – 150 g chorizo i kvalitet
2 kyllingelår uden ben, skæres i større stykker
olivenolie
1 tsk sød paprika
Safran, det flotte gule krydderi
1 rød peber
1 spsk tomatpuré
1 økologisk suppeterning af kyllingekød
300 -400 g paella ris
100 g frosne ærter
200 g frosne kogte rejer, større ser bedre ud, men intet krav
1 citron

  1. Skræl og skær hvidløg fint, skræl og hak løg og gulerod groft. Hak persillen fint, og hak derefter chorizo- og kyllingelår groft.
  2. Kom olie i en stor gryde med lav varme eller en dyb paella pande på medium varme.
  3. Tilsæt hvidløg, løg, gulerod, persille stilke, chorizo, kylling og paprika, og opvarm i cirka 5 minutter, omrør regelmæssigt.
  4. Hak peberfrugterne, og tilsæt derefter i gryden i yderligere 5 minutter.
  5. Rør tomatpuré igennem.
  6. Tilsæt derefter risene og rør i et par minutter, så det begynder at suge al den dejlige smag.
  7. Hæld ca. 750 ml kogende vand i, og tilsæt en knivspids havsalt og sort peber. Læg låget på og bring det i kog, reducer det derefter til simre i 15 minutter, omrør regelmæssigt udefra og indefra og tilsæt et stænk vand, hvis det er nødvendigt.
  8. Rør ærter og rejer i, sæt låget på igen og kog i yderligere 5 minutter, eller til de er varme.
  9. Juster krydderier til perfektion, hak persillebladene, fordel dem over paellaen, og server med citronskiver på siden til at presse over.

God appetit.

Tips
Skal der være gilde så lad der være gilde: 6-12 kæmperejer, 12-18 muslinger og eventuelle ekstra fast fisk, gør det til en fest.

Tapas fra hele Spanien, den mest kendte ret

Tapas fra Baskerlandet, Madrid, Sevilla, Barcelona y más

Kommer tapas faktisk fra Sevilla?

Tapas fra Sevilla

Mere mad & vin?

Bouef Bourgignon

Facebook
Facebook
X
Pinterest
WhatsApp
Reddit

Relaterede

Rejseemner

Populære

Rejseartikler

Søgning