Vestlandet i Norge byder på smukke rejseoplevelser
Det norske vestlandet er kendt for smuk natur og bakket terræn. Omtrent 4-5 timer uden fra Oslo møder man storslået natur i form af både Haukeli-fjellet og Hardangervidden. Som uvant bilist i sådanne omgivelser kan køreturen hurtigt komme til at virke intimiderende, men for dem, der er ude efter det autentiske Norge, langt væk fra byens puls, er der ikke noget mere ægte end at trodse vind og vejr for at nå til det forjættede hytteland ude på landet. ”Kolonnekjøring” over bjergene og lukkede veje kan forekomme, og et alt for stramt program og tidsplan kan derfor straffes benhårdt af det norske vintervejrs lunefulde humør. Men lyder ovenstående som en overkommelig pris at betale for at se Norge fra en af sine mest uforstyrrede og rene sider, så er det værd at kigge på de mange muligheder.
Vestlandet er et af Sydnorges mest snesikre steder
Først og fremmest grænser det til det blasfemiske at skrive et indlæg om Norge uden at nævne “ski”, så lad os for en god ordens skyld starte der. Holder man sig et godt stykke inde i landet, væk fra kystbyerne som Bergen, er Vestlandet et af sydnorges mest snesikre steder. Derfor er det også velegnet til dem, som gerne vil kaste sig ud i både langrend og alpint. Røldal har et fantastisk skicenter, hvor der er mulighed for at tage en stille og rolig tur rundt i de letkuperede løjber, såvel som at stikke længere op i bjergene til de gamle fårehytter. Når skiteknikken er blevet støvet af og man staver let og elegant henover sneen er det bare at kigge op og nyde det smukke sceneri og få reflekteret lidt over både små og store spørgsmål.
Elsker du vandreture er Vestlandet i sydlige Norge noget for dig
Er ski ikke sagen er der også mulighed for at tage en vandretur blandt de mange søer, der er inde i det norske Vestlandet. Der er overraskende mange hoteller og hyttelaug i området, hvor det er muligt at have base for en aktiv vandreferie. Skønt vinterlandskabet med sikkerhed tiltaler mange idylsøgende danskere, har stedet også sin charme om sommeren, hvor skiene i stigende grad skiftes ud med vandreskoene og cyklen. Der er vandfald på bjergsider galore, men det mest velbesøgte er som regel Låtefossen vandfaldet, som på sine bedste dage ligner noget fra en eventyrfilm og på sine værste et symbol på det norske vestlands til tider ubarmhjertige naturlighed.
Kender du Odda ? Hvis du gør, er vi imponerede
Det tætteste man kommer på en by i området er Odda. Egentlig har det alt, hvad hjertet kan begære: hoteller, supermarkeder, et sygehus, et posthus, en politistation og et værtshus. Byen ligger for enden af den sydlige del af Hardangerfjorden og kan måske kurere den aller værste længsel efter civilisation for dem, der skulle lide stort afsavn i den afdeling. Når det så er sagt må det understreges, at det ikke er et billigt alternativ til en storbyferie et sted i Sydeuropa. Men der er noget hyggeligt over at være pakket ind mellem bjerge og fjorder, velvidende om, at hverdagens skamydsler er rigtigt, rigtigt langt væk.
Fakta om Vestlandet i Norge
Rejs til det sydlige Norge for at opleve kysten med det milde klima eller det mest snesikre skisportsområde i Norge inde i land.
Vestlandet er den vestlige landsdel i Syd-Norge. Man regner almindeligvis med, at Vestlandet omfatter fylkerne Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.
I alt bor der omkring 1.2 millioner mennesker. Den største by er Bergen og næststørst Stavanger.
Rejser til Norge
Atlanterhavsvejen, måske verdens mest spektakulære vejstræk
Bergen, den smukke by mod Nord