Moussaka, stjernen i græsk køkken, se retten og opskriften

Moussaka, den måske mest berømte græske ret. 

Moussaka, som nok er den mest berømte af græske retter, består af lag af stegt aubergine, hakket kød og kartofler, toppet med en cremet béchamelsauce og bagt til den er gyldenbrun. Moussakaen er altså en lagdelt ovn fad ret lavet med grøntsager og kød. Den mest kendte version af moussaka er lavet med lag af aubergineskiver, ost og en kødsauce, toppet med en tyk bechamelsauce; andre favoritter kræver dog kartofler, zucchini eller en kombination af grøntsager. En ekspert fortalte mig, at alle grøntsagerne skal lige steges i olie ved høj varme kort før de lægges i lag.

Moussaka, en af 3 topretter fra Grækenland

Er moussaka græsk eller tyrkisk?

Det spørgsmål får vi ofte, men det er lidt begge dele. Det er mere et spørgsmål om, hvordan man laver moussaka. I Grækenland er retten lagdelt, som vi mest kender den og serveres typisk varm.

I Tyrkiet er tyndt skåret aubergine stegt og serveret i en tomatbaseret kødsauce. Tyrkisk mussaka kan spise varm eller ved stuetemperatur. I de arabiske lande bliver den ofte spist kold, men den serveres også varm i nogle regioner. Så det er ikke bare lige at svare på.

Var du glad for at læse lidt om Moussaka, så se 20 flere græske retter her

Græsk mad, topartiklen, læs om alle de andre lækre retter, oprindelse og opskrifter. 

Fasolatha, grækernes sunde bønnesuppe

Facebook
Facebook
X
Pinterest
WhatsApp
Reddit

Relaterede

Rejseemner

Populære

Rejseartikler

Momondo

Momondo

Momondo – Din nøgle til verdens bedste rejsetilbud Momondo gør det nemt og overskueligt at finde de bedste priser på

Stockholm

Rejsehistorier fra Stockholm

Rejsehistorier fra Stockholm Rejsehistorier fra Stockholm, en by rig på historie, og flere steder fortæller om dramatiske begivenheder og kulturelle

Søgning