Thailandsk mad fra det køkken vi elsker.
Thailandsk mad fokuserer i høj grad på balancen mellem de fem grundsmage. Kilderne til salt, sødt, surt, bittert og umami er dog en del anderledes end dem, vi kender herhjemme. Der saltes og skabes umami med soya, fiskesauce og østerssauce, og der sødes med palmesukker og kokossukker.
Syre kan hentes fra riseddike og citrusfrugter, og det bitre udtryk kan findes i ingefær, galangarod og de mange kryddder urter, som thaikøkkenet gør brug af.
Ovenstående elementer og mange andre indgår, når du en laver en”Tom Kah Pak” – en kokossuppe med galanga og urter – eller bare køber den som take out. Dybden er vigtig med den rette tilsmagning, så der opnås den perfekte balance mellem grundsmagene. Lær også at lave thai forårsruller, fiskekager og forskellige slags karrypasta og gennemgå tilberedningsmetoder, som karakteriserer thaikøkkenet. Eller, når vi rejser igen, tag en smuttur til Thailand og smag hele landet!
Meget mere madviden fra Thailand?
Se her 20 populære thai madretter og opskrifter fra Thailand, det er mums
Intro til Thailand som rejseland
Mest populære rejsemål i Thailand set med danske øjne.
Utrolig to timers flyvetur over Thailand, kaldt rejsen til nowhere, or everywhere
Mere lækker mad fra udvalgte rejsemål?
Vietnam´s bud på asiatisk mad er delikat, elegant og med et touch af fransk madkultur
Englands madkultur i et et land nu ude af EU har i de seneste år haft en kæmpeudvikling i kvalitet, originalitet og er i dag et verdenskøkken.
Tyrkiet kan det der med mad, se den virkelig store og meget populære intro til det tyrkiske køkken
Arbejderkultur, Sydamerika, sund mad med tons af energi? Det er lækker Casado fra Costa Rica!