Det koreanske køkken
Det koreanske køkken er kendt for nogle vilde retter og helt ny “takes” på mad set med danske øjne. For den sags skyld også i forhold til anden asiatisk mad. Kimchi er en af dem. Men vi har på den anden side også fermenteret kål i den fransk/tyske ret Sauerkraut.
8 retter fra Korea, der definerer landets fine gamle og anderledes madtradition til lige at spore os ind, fra noget vi kender godt til noget, der er en del anderledes.
Vi vil rette fokus senere:
- Bulgogi (marinated beef barbecue)
- Samgyeopsal (pork strips)
- Japchae (stir-fried noodles)
- Kimchi (fermented vegetables)
- Ddukbokki (spicy rice cake)
- Sundubu-jjigae (soft tofu stew)
- Bibimbap (mixed rice)
- Hoeddeok (sweet syrupy pancakes)
Mad fra Korea set historisk
Den koreanske madkultur har udviklet sig gennem århundreders sociale og politiske forandringer. Det koreanske køkken, der stammer fra gamle landbrugs- og nomadiske traditioner i Korea og det sydlige Manchuriet, afspejler et komplekst samspil mellem det naturlige miljø og forskellige kulturelle tendenser. Det er med andre ord både et gammelt køkken og en koreansk madtradition med mange brydninger og skæve vinkler, udover de bruger sindssygt meget salt, men det kan vi jo selv justere.
Når vi tale om koreansk mad, så falder tanken på Squid, blæksprutte, og associationerne farer videre til Squidgame fra Sydkorea, som vi har skrevet om.
Squid Game i Sydkorea
Sydkorea og vinteren. Det kan både blive virkeligt varmt og koldt i det smukke Sydkorea.
De olympiske vinterlege i Sydkorea