Himalaya, det bliver hverken større eller højere.
Himalaya er den højeste bjergkæde i verden og har 9 ud af 10 af verdens højeste toppe, inklusive Mount Everest. Disse bjerge, der kaldes den tredje pol, er kilden til nogle af Asiens største floder og hjælper også med at regulere vores planets klima. I århundreder har mennesker her udviklet en unik kultur, der fletter natur og mennesker sammen i det samme stof i livet. Regionen er Buddhas fødested og er fuld af hellige naturlige steder som hemmelige dale og høje bjergsøer, der går forud for gammel hinduisme.
Himalaya står over for mange udfordringer, og regeringer er under pres for at forsørge deres folk og sikre deres naturlige arv. Skovene er anstrengt, da efterspørgslen fortsætter med at vokse efter træ- og madafgrøder. Beskyttede områder er ved at blive isolerede lommer, og internationale kriminelle netværk tømmer skovene for sjældne vilde dyr for at fodre det frodige ulovlige marked. Virkningen af de globale klimaforandringer smelter de engang mægtige Himalaya i en hastighed, der er hurtigere end nogensinde er registreret i menneskehedens historie, hvilket bringer en vital kilde til ferskvand i fare for milliarder af mennesker i Asien.
WWF har arbejdet i regionen siden starten på bevarelsesbevægelsen og grundlæggelsen af vores organisation i 1961. Ved at gå sammen med regeringer, lokalsamfund og tilhængere over hele verden har vi gjort fremskridt for vilde arter og naturlige landskaber. Men der skal gøres mere for at skabe en bæredygtig fremtid for de østlige Himalaya.
Kilde Worldwildlife
De vilde bjerge i Asien
Se verdens højeste, ubestegne bjerg – i Himalaya
Gangkhar Puensum i Bhutan, højeste ikke bestegne bjerg i verden
Asiens mest fascinerende bjerg – i 9 lande (2021)
Nepal, oplev de højeste bjerge i Asien
Nepal – oplev de højeste bjerge og den største rejseoplevelse