Singlerejser

Singlerejser

Singlerejser er et ferie koncept, hvor singler rejser sammen med andre, der også er single, hvilket giver mulighed for at møde nye mennesker i en afslappet og social atmosfære. Der er ca. 1.000.000 singler i Danmark. Både sommer- og vinterrejser arrangeres som singlerejser, og du kan rejse til mange forskellige destinationer, både i Europa og uden for Europa. Populære destinationer inkluderer:

  • Sommerdestinationer: Sydeuropa, som Italien, Spanien, Grækenland og Kroatien, samt eksotiske steder som Thailand og Bali.
  • Vinterdestinationer: Skisportssteder i Alperne, Norge eller Østrig samt solrige destinationer som De Kanariske Øer og Egypten.

Hvem arrangerer singlerejser?

Mange rejsebureauer specialiserer sig i singlerejser eller tilbyder rejser med singler i fokus, f.eks.:

  • Spies Rejser og Bravo Tours: Tilbyder singlerejser til både sommer- og vinterdestinationer.
  • Singlerejser.dk: En specialiseret dansk udbyder, der fokuserer på rejser for singler i alle aldre.
  • Solrundture.dk og Travel Partner: Også kendte for at arrangere singlerejser med socialt fællesskab som omdrejningspunkt.

Er singlerejser dyrere?

Singlerejser kan være lidt dyrere end rejser for par eller familier, da prisen ofte inkluderer enkeltværelser, fælles aktiviteter og sociale arrangementer. Der kan dog være gode tilbud på singlerejser, og nogle arrangører forsøger at holde priserne nede ved at arrangere fællesudflugter og -måltider, der ikke kræver ekstra betaling.

Fordelen ved disse rejser er muligheden for at få nye venner og rejse i en gruppe, uden at skulle føle sig alene. Det sociale aspekt er ofte det, som gør singlerejser særligt attraktive.

Singlerejser henvender sig til forskellige aldersgrupper, og mange rejseudbydere tilbyder rejser, der er tilpasset bestemte alderssegmenter. Typisk opdeles deltagerne i følgende aldersgrupper:

  1. 20-35 år: Unge singler, der ofte leder efter en aktiv ferie med sociale aktiviteter, fester, og måske en mere uformel atmosfære.
  2. 35-50 år: Denne aldersgruppe søger ofte en kombination af kulturelle oplevelser, afslapning og fællesskab. Rejser for denne gruppe har som regel en god blanding af aktiviteter og socialt samvær.
  3. 50+ år: Her fokuserer singlerejser ofte på komfort, kultur, natur og muligheden for at skabe nye venskaber. Der er ofte tilbud til denne gruppe med en roligere og mere afslappet ferieform.

Nogle rejsebureauer arrangerer singlerejser, der er målrettet bestemte aldersgrupper, så du kan rejse med folk, der er i samme livsfase som dig. Andre rejser er åbne for deltagere i alle aldre, hvilket kan give en blandet gruppe af singler, hvilket kan være en fordel, hvis man ønsker at møde folk fra forskellige baggrunde.

Generelt vil du kunne finde singlerejser tilpasset forskellige livsstile og aldre, afhængig af rejsearrangørens fokus.

Ja, på single rejser er der som regel mange fælles aktiviteter, som er designet til at skabe sociale oplevelser og gøre det lettere for deltagerne at lære hinanden at kende. Disse aktiviteter varierer afhængigt af destinationen og rejsearrangøren, men de kan typisk omfatte:

  1. Velkomstmiddag: Mange singlerejser starter med en fælles middag, hvor alle rejsende kan mødes og blive introduceret for hinanden i en afslappet atmosfære.
  2. Udflugter og sightseeing: Der arrangeres ofte guidede ture til lokale seværdigheder, kulturelle oplevelser eller naturudflugter. Det kunne være besøg på museer, historiske steder, vinsmagninger eller vandreture i naturskønne omgivelser.
  3. Sport og aktiviteter: Aktive ferier kan inkludere sportsaktiviteter som vandreture, cykelture, kajaksejlads eller snorkling. På vinterrejser vil skisport ofte være en central aktivitet.
  4. Temafester eller sociale aftener: Nogle singlerejser tilbyder temafester eller sociale aftener med spil, musik og underholdning, hvor deltagerne kan hygge sig sammen i en mere uformel ramme.
  5. Workshops og kurser: På visse rejser kan der være workshops eller kurser som madlavning, dans eller fotografi, hvor deltagerne kan lære nye færdigheder sammen.
  6. Fælles måltider: Der er ofte organiseret fælles frokoster eller middage på lokale restauranter, hvor man deler måltidet og selskabet med de andre deltagere.
  7. Strand- og pooldage: På sommerdestinationer kan afslapning ved stranden eller poolen kombineres med sociale aktiviteter som strandspil eller picnic.

Fællesaktiviteter er ikke obligatoriske, men de fleste deltagere finder dem som en god måde at opbygge fællesskab og skabe nye venskaber under rejsen. Mange singlerejser forsøger at skabe en god balance mellem fællesaktiviteter og tid til, at deltagerne kan udforske på egen hånd.

Bookdinrejse.dk

Mere om

Singlerejser

Søgning