Paris Orly Lufthavn

Paris Orly Lufthavn

Paris Orly Lufthavn er den anden store og internationale lufthavn i Paris. Paris-Orly Lufthavn er placeret delvist i Orly og delvist i Villeneuve-le-Roi. Den er beliggende 13 km syd for Paris. Før opførelsen af Charles de Gaulle lufthavnen, var Paris-Orly hoved lufthavn for Paris. Det er den anden store franske hub for såvel indenrigs- som internationale fly forbindelser. Typisk til destinationer i Europa, Mellemøsten, Afrika, Caribien, Nord og Sydøstasien.

Paris Orly, der åbnede i 1932, har en lang og interessant historie som en af de primære lufthavne i Paris. Lufthavnen blev først udviklet til at håndtere indenrigsflyvninger, men har siden udvidet sine tjenester til at omfatte internationale ruter. Gennem årene har Orly spillet en vigtig rolle i den franske luftfartsindustri og har været et knudepunkt for mange rejsende, især fra Europa og Afrika.

Faciliteterne i Paris Orly er blevet moderniseret for at forbedre passageroplevelsen. Lufthavnen har to hovedterminaler, hvor der tilbydes et væld af services som shopping, spisesteder og loungeområder. Der er også forbedrede transportmuligheder, herunder direkte forbindelser til Paris centrum med tog og busser, hvilket gør det nemt for rejsende at komme til og fra lufthavnen.

I 2024 er der fokus på bæredygtighed og kapacitetsudvidelse i Paris Orly. Lufthavnen har implementeret initiativer for at reducere CO2-emissioner og forbedre energieffektiviteten. Desuden er der planer om at udvide terminalfaciliteterne for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter flyrejser. Disse opdateringer er en del af en overordnet strategi for at styrke lufthavnens position som en vigtig international rejsehub.

Læs mere på Paris Orly´s hjemmeside med alle ankomster og afgange.

Se også Charles de Gaulle lufthavn

Se også alt om Frankrig her på Traveltalk.dk

Søgning