Humberto Delgado Lufthavn

Humberto Delgado Lufthavn

Humberto Delgado Airport i Lissabon, er en international lufthavn placeret 7 km nord for centrum af Portugals hovedstad Lissabon. Lufthavnen blev indviet i 1942 og i 2010 ekspederede den 14.805.624 passagerer og 143.331 flybevægelser, hvilket gør den til landets største foran Faro Lufthavn.

Humberto Delgado Lufthavn, også kendt som Lissabon Lufthavn, har en rig historie, der går tilbage til indvielsen i 1942. Den er opkaldt efter den portugisiske luftvåben-general Humberto Delgado og har gennemgået betydelige forandringer gennem årtierne, hvilket gør den til et centralt knudepunkt for både indenlandske og internationale flyvninger. Lufthavnen har spillet en afgørende rolle i Portugals forbindelse og vækst som rejsedestination og tilpasset sig de ændrede krav inden for luftfart.

Når det kommer til faciliteter, har lufthavnen moderne bekvemmeligheder designet til at forbedre passageroplevelsen. Med to hovedterminaler tilbyder den en række tjenester, herunder shopping, dining og lounger. Lufthavnen har investeret betydeligt i teknologi for at strømline check-in og sikkerhedsprocesser, hvilket sikrer en mere effektiv strøm af rejsende. Desuden er tilgængelighedsfunktionerne blevet forbedret for at imødekomme alle passagerer.

Seneste udviklinger har fokuseret på bæredygtighed og udvidelse. I 2023 blev der annonceret planer for infrastrukturforbedringer, der sigter mod at øge kapaciteten og reducere miljøpåvirkningen. Dette inkluderer forbedringer af transportmuligheder på jorden og initiativer til at minimere kulstofemissioner. Efterhånden som Lissabon fortsætter med at vokse som en turistdestination, er Humberto Delgado Lufthavn sat til at spille en ultimativ rolle i at facilitere øget lufttrafik, samtidig med at der prioriteres miljøvenlige praksisser.

Rejser til Portugal

Officielle hjemmeside

Søgning