Verdens syv vidundere, de mest ikoniske af alle rejser

Verdens syv vidundere. Utrolige rejsemål.

Begrebet “verdens syv vidundere” er næsten magisk, men også langt fra entydigt. Her er de 7 vidundere, der stadig er enestående, og de kan alle besøges på en ferierejse under normale tilstande. Vi fortæller dig, hvordan du kan besøge de 7 vidundere. Vi tilføjer lidt baggrund for, hvordan begrebet er blevet brugt gennem tiderne. Lad os begynde med det, når man nu så ofte hører begrebet “et af verdens syv vidundere” og der ikke refereres til familiens yngste pode.

Oldtidens 7 første vidundere, en liste skabt i oldtiden

I oldtiden udviklede grækerne den først kendte liste med datidens 7 vidundere, men den fokuserede naturligvis på det dengang kendte verdensbegreb, som var landene omkring Middelhavet. De 7 vidundere på den oprindelige liste er:

Sphinx and the Great pyramid in Egypt, Giza

Sphinxen og Kheops pyramiden, også kaldet Giza pyramiden

Græske øer, dit rejsemål for sol og romantik

Sharm el-Sheikh ved Rødehavet med tæt på solgaranti

  • Babylons hængende haver

De er mere eller mindre væk alle sammen undtagen delvist Kheops pyramiden. Så der var behov for en ny liste og udvælgelses metodik, vidunderlige mindesmærker,  der eksisterer stadigt og kan besøges og beundres.

Den nye liste over verdens syv vidundere

Senere udvikledes en ny liste, der kommer meget længere omkring. Den blev skabt af en privatmand og via en lidt primitiv afstemning, som nemt kan diskuteres, men det kan resultatet ikke. Fra 2000 til 2007 kunne man nemlig stemme om hvilke monumenter, der skulle være Verdens 7  nye Underværker. Over 100 millioner stemmer blev afgivet via mobil eller mail. Resultatet blev afsløret den 7. juli 2007, i Lissabon af den canadisk-schweiziske Bernard Weber, der var ophavsmand til den nye afstemning.

Lissabon, en af Europa´s mest charmerende hovedstæder

Alle 7 nye verdens vidundere er absolut en rejse værd.

https://www.traveltalk.dk/petra-den-forsvundne-oase/

 

Machu Picchu i Peru, det helt store eventyr begynder her

På denne liste har Europa kun et underværk tilbage. Det utrolige Colosseum fra år 40.

Den kinesiske mur

Den kinesiske mur, et af verdens 7 vidundere

Den kinesiske mur, klart vinder i “længste af verdens syv vidundere”

Muren blev bygget som et forsvarsværk mod plyndringer og invasioner af forskellige nomadestammer fra den eurasiske steppe, men ikke som ét langt sammenhængende fæstningsværk. Opførelsen af muren menes er være påbegyndt tilbage i det 7. århundrede f.v.t. som separate sektioner af fæstningsværker og senere op igennem historien, under forskellige dynastier, frem til starten af det 16. århundrede under Ming-Dynastiet, at bliver forstærket og visse steder sammenbygget.

Den består af selve muren på 6.259 kilometer og 360 kilometers volde samt 2.233 kilometers bjerge og floder, der danner et naturligt forsvarsværk. En anden arkæologisk undersøgelse konkluderede, at alle murens forgreninger sammenlagt var 21.196 km lang.

Læs mere om Den kinesiske mur og Kina som rejseland

Besøg Jordans verdens vidunder, Petra Jordans mest berømte

Besøg Jordans verdens vidunder Petra, Jordans mest berømte

Oldtidsbyen Petra i Jordan, smukkeste på listen verdens syv vidundere ?

Jordans kendteste turistmål er klippebyen Petra – som du måske kender fra den legendariske eventyrfilm Indiana Jones og Det sidste korstog. Byen blev hugget ud af de let lyserøde klipper for mere end 2000 år siden og er i dag fredet med status som et af verdens syv nye vidundere. Turen til byen går gennem en to kilometer lang, smal kløft, Siq´en, og det er som at vandre gennem en skulptur, der hele tiden forandrer sig.

Se historien om Petra i Jordan

Brasiliens kristusstatue, Cristo Redentor

I midten af 1850’erne opstod ideen om statuen, da den katolske præst Pedro Maria Boss søgte om finansiering fra prinsesse Isabella til bygning af et stort religiøst monument. Ansøgningen blev dog afslået af staten i 1889, da Brasilien på denne tid gennemgik en sekulariseringsproces som adskilte stat og kirke.

Et nyt forslag til oprettelse af et stort landmærke i form af en statue fremkom i 1921 fra Rio de Janieros ærkebispedømme. Der blev organiseret en Semana do Monumento (Monumentugen) for at indsamle donationer. Forskellige forslag til udformning fremkom, blandt andet det kristne kors, en statue af Jesus med en jordglobe i hånden samt en piedestal som skulle symbolisere verden. Til sidst faldt valget på en kristusstatue med frelseren som står med åbne arme for at vise sin kærlighed til menneskene.

Monumentet er til del bygget af Skånska Cement og cement i fundamentet kommer fra Limhamn, Malmö. Yderlaget er fedtsten.

Statuen blev indviet den 12. oktober 1931.

Brasilien, et kæmpe rejseland

 

Machu Picchu i Peru, Sydamerika har flere bud på verdens syv vidundere

Machu Picchu i Peru, Sydamerika har flere bud på verdens syv vidundere

Machu Picchu i Peru, det store eventyr begynder her

Machu Picchu (Quechua Machu Pikchu) er en velbevaret præ-columbiansk by, som er placeret på en høj bjergkam i 2.057 meters højde over Urubamba-dalen ca. 80 km fra Cuzco i det sydlige Peru. Den er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Det antages, at byen blev bygget fra omkring år 1400 af Sapa Inka Pachacuti, og at den var beboet indtil den spanske erobring i 1532. Arkæologiske fund (sammen med nylige kolonidokumenter) viser, at den ikke var en konventionel by, men snarere en form for rekreationsby for inka-ledere og “adelsfolk”. Det anslås, at der maksimalt kun kan have levet omkring 750 mennesker i byen og sandsynligvis kun en meget færre i regntiden, når ingen af de magtfulde var på besøg. Man har kun fundet 173 skeletter, hvoraf 150 var kvinder. Hvad der skete med dem er indhyllet i mystik. Machu Picchu blev opgivet af inkaerne af ukendte årsager og “glemt”, formentlig fordi dens funktion ikke længere var nødvendig efter den spanske erobring. Byen blev genopdaget den 24. juli 1911 af en historiker fra Yale University, Hiram Bingham. Han skrev senere flere bøger og artikler om Machu Picchu. Hans bog The Lost City of Inkaernes blev en bestseller. Endnu mere omtale fik byen, da tidsskriftet National Geographic i 1913 afsatte hele sit aprilnummer til Machu Picco.

Se Historien om Machu Picco og find rejsearrangører. Det hetl store rejseeventyr begynder her.

Mexicos Maya-ruiner: Chichen Itza, en utroligt avanceret kultur

Chichen Itza er en ruinby på den nordlige del af Yucatán-halvøen i det sydøstlige Mexico. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itzá-epoke. Byen var fremtrædende allerede i klassisk mayatid, omkring 600-900 e.Kr. I 900-tallet blev den invaderet af itzáfolket.

Chichen Itzas storhedstid ophørte omkring år 1400. Ruinerne blev fundet i junglen i 1800-tallet, og siden er flere templer blevet restaureret.

Chichén Itzá blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1988. I 2007 blev Chichen Itzas El Castillo udnævnt til et af Verdens syv nye vidundere efter en verdensomspændende afstemning. På trods af at afstemningen blev sponseret af en kommerciel virksomhed, og fremgangsmåden blev kritiseret, blev afstemningen støttet af Mexicos regering og turismeembedsmænd, som forventede at antallet af besøgende i 2012 ville være fordoblet som følge af opmærksomheden.

intro til rejselandet Mexico

Colosseum, Europas berømte bud på verdens syv vidundere

Colosseum, Europas berømte bud på verdens syv vidundere

Colosseum i Rom, bedst kendte af verdens syv vidundere?

Romerrigets Colosseum i Rom blev påbegyndt af kejser Vespasian i 70 e.Kr. og fuldført under hans søn Titus i 80 e.Kr.. Det er et amfiteater og blev bl.a. anvendt til gladiatorkampe. Navnet stammer fra middelalderen, hvor amfiteateret blev opkaldt efter den store kolos, der stod på pladsen foran det flaviske teater, som det hed oprindeligt. En historie fortæller, at kolossen var en statue af en kejser. En anden fortæller, at kolossens hoved blev hugget af og erstattet med et vellignende hoved af den nye kejser.

Colosseum, historien om amfiteatret i Rom

Taj Mahal, Indiens største bidrag til Indiens syv vidundere

Taj Mahal, Indiens største bidrag til Indiens syv vidundere

Taj Mahal i Indien, Asiens bidrag til verdens syv vidundere

Taj Mahal  er et nordindisk mausoleum nær Agra bygget af Shah Jahan til dennes kone Arjumand Bano Begum (ofte kendt under det persiske navn Mumtaz Mahal som betyder “paladsets lys”), som døde i 1631 i barselsseng. Taj Mahal blev opført 1632-1653 og er fra 1983 medtaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.

20.000 personer arbejdede med opførelsen, herunder specialarbejdere fra Europa og Centralasien. Hovedarkitekten var Ustad Ahmad fra Lahore.

Taj Mahal blev konstrueret af materialer fra hele Indien og Asien

Taj Mahal blev konstrueret af materialer fra hele Indien og Asien. Mere end 1.000 elefanterblev brugt til at transportere byggematerialerne. Den hvide marmor blev importeret fra Rajasthan, jaspis fra Punjab og jade og krystaller fra Kina. Turkis var fra Tibet, lasursten fra Afghanistan. Safirerne kom fra Sri Lanka og karneol (rødlig smykkesten) fra Saudi-Arabien. I alt blev 28 forskellige ædelstene indlagt i den hvide marmor.

Rejser til Indien

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler